Happy Hippie Yoga Kids is er voor alle kinderen van 4 tot 10 jaar.
Yoga brengt rust, balans en bewustzijn.
Kinderen hebben hedendaags te maken met heel veel prikkels. En met de druk van alle verwachtingen waaraan ze ‘moeten’ voldoen.

Door hen op speelse wijze te laten kennismaken met yoga, worden ze zich bewust van hun lichaam, ademhaling en hun zintuigen. Caroline: “Ongezonde prestatiedruk zet de adem vast. Dit kost veel energie. Ik zie daardoor voornamelijk jonge kinderen die vaak moe zijn. Yoga kan ondersteunend werken. Kinderen worden weer baas over hun eigen gedachten in plaats van andersom. Daar komt bij: het is leuk en er móet niks.”

Nog weinig ouders komen op het idee om kinderyoga te overwegen. Het ligt niet zo voor de hand: yoga klinkt misschien ‘vaag’, ‘soft’ of ‘zweverig’. Toch is yoga voor kinderen een manier om aan rust en zelfvertrouwen te winnen. Als je beter in je vel zit, flowt alles op een heel natuurlijke manier. Daar is niets vaags, zweverig of softs aan. Kinderen die yoga doen, ervaren positieve veranderingen in hun dagelijks leven. Op school, in de omgang met vriend(in)nen, binnen het gezin, tijdens het sporten. Ouders zien dat hun kind zorgelozer, sterker, méér kind wordt.

Een Holistische kinderyogales kenmerkt zich door een afwisseling van dynamisch bewegen en momenten van rust.
Kinderyoga bevordert soepelheid, kracht en evenwicht in fysiek en mentaal opzicht. Het ‘voelen’ van het lichaam en de ademhaling neemt ook een centrale rol in. Gevolg is dat het zelfvertrouwen zienderogen toeneemt.

Caroline: “Als helend kindcoach kwam ik veel kinderen tegen die niet lekker in hun vel zaten, of veel te snel (vaak onterecht) zijn gediagnosticeerd met ADD, ADHD, asperger, dyslexie, autisme, hsp, hoogbegaafdheid. Deze kinderen worden maar al te vaak bestempeld als lastig, moeilijk opvoedbaar, eigenzinnig, ongeïnteresseerd, fantasierijk, eigenwijs, hyperactief en ga zo maar door. Echter, elk kind verlangt ernaar zich volledig te kunnen uiten en geaccepteerd te worden om wie hij/zij is.

Daarnaast was ik op een punt in mijn leven gekomen om een opleiding te gaan doen gericht op kinderen, als aanvulling op mijn werk vanuit Carma Coaching als transformatie- en lifecoach voor o.a. (licht)kinderen. Dit werd de opleiding tot Holistisch Kinderyogadocent.

Omdat ik al jaren met (licht)kinderen werk en zelf mindful yogalessen volg, was zelf yogales geven aan kinderen een kleine stap. Door kinderen met holistische yoga kennis te laten maken, kunnen we ze helpen bij hun basis te blijven, of die basis te hervinden om zo hun zelfvertrouwen te vergroten.

Caroline heeft de opleiding Holistische Kinderyoga in 2017 gevolgd en succesvol afgerond bij Arterre. Deze opleiding is erkend en geaccrediteerd door BATC, LVNG, NVST. Daarnaast wordt de opleiding ook erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland.

Vanuit het holistische gedachtengoed ‘leert’ Caroline hoe wij allemaal liefdevol en met mededogen met onszelf om kunnen gaan, waardoor we ook anderen op dezelfde wijze tegemoet treden.
Naast de reguliere yogalessen geeft Caroline ook yoga op therapeutische basis aan hooggevoelige kinderen.

Vanuit een veilige, niet-competitieve sfeer leren kinderen hun gevoelens en fantasieen naar voren te brengen, sociale vaardigheden te ontwikkelen en zichzelf te accepteren zoals ze zijn.

“Like reading, yoga allows children to go on a magical journey using their imagination.”

Holistische kinderyoga van Happy Hippie Yoga Kids is er voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 10 jaar.
Voor de groep Happy Hippies (4-6 jarigen) duren de lessen 30 à 45 minuten, voor de Happy Hearts (7-10 jaar) 45 à 60 minuten.

In de lessen werkt Caroline met thema’s die aansluiten bij de belangstelling en beleving van de desbetreffende leeftijdscategorie, ondersteund door liedjes, gedichtjes, sprookjes en verhalen. Uiteraard zijn ook de yogahoudingen zelf kindgericht.

Interesse of aanmelden Kinderyoga

9 + 10 =

INFORMATIE & CONTACT

Bij voldoende aanmeldingen start Happy Hippie Yogakids met twee kinderyogagroepen:

  1. Happy Hippies 4-6 jaar
  2. Happy Hearts 7-10 jaar

Een groep gaat van start bij minimaal 5 aanmeldingen, en zit vol bij 10 aanmeldingen.
De uitwisseling bedraagt € 8 per les voor de Happy Hippies, en € 10 per les voor de Happy Hearts.

Gratis eenmalige proefles.
Geen inschrijfkosten.
Geen opzegtermijn – omdat je ook voor een rittenkaart kunt kiezen. Zo zit je nooit aan een abonnementsvorm of maandelijkse contributie vast, maar profiteer je wel van een korting!

10-rittenkaart of 15-rittenkaart:

Happy Hippies 4-6 years:  10-rittenkaart: € 70,-  |  15-rittenkaart: € 110,-

Happy Hearts 7-10 years:  10-rittenkaart: € 90,- |   15-rittenkaart: € 140,-

S P E C I A L S

Ook bij verjaardagen heeft Happy Hippie Yogakids een leuke les (van 30 minuten) in petto.

Daarnaast verzorgt Caroline ook yogalessen op locatie (school, naschoolse opvang etc.).
In overleg is alles mogelijk.

Lestijden:

 

 

Voor meer informatie of aanmelding:

Happy Heart Company ~ Caroline
Telefoon: 06 – 42 62 65 78
E-mail: info@happyheartcompany.nl

Happy Heart Company

 

Op deze website vindt u meer informatie over de verschillende diensten en producten die Caroline via Happy Heart Company aanbiedt.

 

Caroline ten Cate
Happy Heart Company
Brinklaan te Bussum
Tel. (zakelijk) 06- 42 62 65 78

info@happyheartcompany.nl

Kvk: 52018709